Sant Climent estabilitza la seva economia i presenta l’estat de comptes a tota la ciutadania

L’Ajuntament de Sant Climent presenta públicament una reducció del deute de prop del 50% en 5 anys

Les dades es donaven a conèixer en la Jornada de transparència econòmica que oferia ahir el consistori per retre comptes a la ciutadania

De 5.070.000 € (un 147%) de deute que registrava l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat al 2010, l’any 2015, l’últim amb dades corroborades per la Diputació de Barcelona, passava a 2.647.000 €. Dit d’una altra manera: en cinc anys el consistori ha rebaixat en prop del 50% el seu deute. Aquesta era una de les dades més significatives que s’exposaven ahir al vespre durant la celebració a la sala de plens del consistori de la Jornada de transparència econòmica que, anualment i des de la passada legislatura ha instaurat l’equip de govern municipal.

Al llarg d’aquest retiment de comptes obert al conjunt de la ciutadania s’exposava el recorregut que seguien les arques públiques des de que assolien el seu sostre de deute fins el moment actual en el que els pressupostos municipals per al 2017 presenten un increment en la inversió d’1,5 MEUR respecte a l’any anterior.

En aquest sentit l’alcalde i regidor d’Hisenda i Pressupostos i Foment de la Transparència, Isidre Sierra, destacava en acabar la presentació que “el moment en el que arribem a l’equip de govern al 2010 ens trobem amb un ajuntament que es troba a punt de ser intervingut per la situació econòmica a la que ha arribat. Set anys després la situació del deute ha millorat notablement i presentem els pressupostos més ambiciosos en matèria d’inversió des de que sóc alcalde. La veritat és que ens podem sentir satisfets i, encara més, si tenim en compta que aquest ha estat un procés que hem hagut d’afrontar en paral·lel a un context de crisi econòmica”. En aquesta línia Sierra apunta a l’esforç realitzat des del teixit associatiu i el conjunt de la societat climentona com a la principal clau per entendre l’evolució dels comptes públics.

Entre les dades ofertes que evidencien la recuperació a través del Pla Econòmic Financer establert al 2010 destaca també la progressió de l’estalvi. Així, mentre el romanent de tresoreria acumulat dels anys 2008 i 2009 se situava en -740.000, al 2015 no només se situava en xifres positives sinó que assolia el 1.663.000 €.

Davant d’aquestes xifres i amb la millora de les expectatives econòmiques globals, l’Ajuntament de Sant Climent presenta uns pressupostos per a enguany en els què les inversions són protagonistes passant dels 3.400.000 € de 2016 a 5.016.000 €. Aquesta despesa es finançarà en un 98% a través de les aportacions d’altres administracions supramunicipals. En aquesta mateixa línia trobem també un creixement de la despesa social, dels ajuts a les persones i de les inversions en la via pública.