Alcalde Sant Climent present a acte del “Món Local pel Referèndum”

el passat dissabte vaig tenir l’honor de representar al municipi de Sant Climent de Llobregat a l’acte de suport al referèndum que es va fer a la Universitat de Barcelona.

Més de 500 alcaldes i alcaldesses vàrem ser presents amb l’objectiu de dir ben fort que la democràcia i voler escoltar als nostres ciutadans és la força que ens uneix.

Clam del municipalisme català en suport al referèndum d’independència anunciat pel Govern per al proper 1 d’octubre. Més de mig miler d’alcaldes han omplert de gom a gom aquest dissabte, 1 de juliol, el paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) en un acte que ha mostrat «la predisposició i compromís» del món municipal per col·laborar en aquelles actuacions que es «requereixin» des del Parlament i el Govern per poder tirar endavant el referèndum, segons es recull en la Declaració del Món local de l’1 de juliol de 2017 (llegir text complet). La declaració ha estat llegida per l’exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral. A l’acte, convocat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), hi han assistit, entre altres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i els consellers Neus Munté, Josep Rull i Meritxell Borràs.

L’acte l’ha tancat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha agraït el suport del món municipal. Puigdemont ha lamentat que l’estat ha començat a practicar l’amenaça quan s’ha adonat que la celebració del referèndum «va de debò» Es tracta d’una amenaça que és «l’estat de por» de qui creu «que ho té tot controlat» i ha assegurat que la maquinària de l’estat tem que «podem decidir». El vicepresident, Oriol Junqueras, ha insistit que, si Catalunya actua “col·lectiva i massivament», hi ha capacitat per respondre als embats d’Espanya i exercir la «responsabilitat que hem assumit”.

Prèviament a la intervenció dels màxims responsables del Govern, hi han intervingut Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis, i Neus Lloveras, presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ha estat Miquel Buch, qui dirigint-se al president de la Generalitat, Carles Puigdemont i a la Presidenta del Parlament ha dit: «Aixequeu-vos i mireu darrere vostre. D’aquí a tres mesos estarem al vostre costat. El proper 1 d’octubre, el món local estarà amb el Govern i el Parlament perquè els catalans i catalanes lliure i democràticament puguin votar».

Neus Lloveras ha dit que el món municipal no tirarà del fre malgrat les amenaçes de l’estat espanyol ara que el procés entra en la fase final. «Els 400 processos oberts no ens han espantat i els ajuntaments no ens farem enrere». Segons Lloveras; «no hi ha res més transformador i revolucionari que una urna».