Isidre Sierra exposa els objectius del partit a l’AMB al Congrés Municipalista del PDeCAT

El portaveu del partit demòcrata a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, destacava la importància del combat de les desigualtats i de la cohesió social en aquesta part del territori

En 636 km2, s’apleguen 3,2 milions d’habitants dels 7,5 milions que viuen a Catalunya. Els 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reuneixen una part destacada de la població total del país. Davant d’aquesta realitat, Isidre Sierra reclamava avui divendres al Congrés Municipalista celebrat pel PDeCAT a Castelldefels una especial atenció per la realitat d’aquest espai i reclamava reforçar el govern metropolità.

D’aquesta manera, l’actual portaveu del partit demòcrata i alcalde de Sant Climent, oferia una ponència al llarg de la qual repassava algunes de les polítiques a desenvolupar en aquesta part del territori. Entre aquestes Sierra destacava l’aplicació de polítiques de redistribució, posant l’accent en l’àmbit social, que afectin no només a les qüestions econòmiques sinó també a les oportunitats. En aquest sentit el portaveu assenyalava problemàtiques com les desigualtats econòmiques i socials creixents, i les seves manifestacions típicament metropolitanes com són la segregació urbana.

Isidre Sierra posava també l’accent en d’altres polítiques dirigides a potenciar el govern obert, la cohesió social, el sentit social de les polítiques d’habitatge i, finalment, a la redacció d’un Pla director urbanístic metropolità.

Es feia especial esment de la política mediambiental amb l’objectiu que el món municipal català situï la qüestió al capdavant de les prioritats dels pobles i ciutats. Així es subratllava que apostar pel medi ambient és apostar per ciutats de qualitat, amb menys sorolls, millor qualitat de l’aire i de l’aigua o per un turisme de major qualitat.

Un cop finalitzada la seva intervenció Sierra ha assenyalat que “el PDeCAT és un partit transversal, format per gent de diferents procedències i amb diferents sensibilitats, i amb un profund component mediambientalista, humanista i social. Crec que tenim totes les eines necessàries per a entendre millor que ningú la realitat de l’àrea metropolitana de Barcelona i per ser una peça clau en el seu desenvolupament en els propers anys. Les properes eleccions municipals seran decisives en aquest sentit i és molt important que fem arribar també aquest missatge de que ens jugarem molt a nivell local, però també molt a nivell metropolità”.