Enfortim els espais públics

Un dels grans reptes que hem assumit en l’actual mandat 2019-2023 ha estat i és donar un impuls als equipaments i als espais públics del nostre poble. Sense anar més lluny, recentment hem establert un paquet d’actuacions extraordinàries per valor de prop de 800.000 € que se centraran principalment en la via pública. A més, hi hem sumat l’aprovació dels projectes per a executar les millores previstes al Casal de Cultura i al poliesportiu.

M’agradaria recordar que aquest esforç arriba havent consolidat, tal com es destacava en l’anterior número de l’Àncora Exprés, l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament amb el deute més baix en més d’una dècada. Sempre ho he dit i és bo reiterar-ho: la primera obligació d’un consistori és amb una correcta gestió dels diners que són de tots i de totes. Aquesta és la base necessària sobre la qual construir l’acció municipal.

Gràcies a aquesta feina realitzada en l’àmbit econòmic, podem disposar d’un romanent de tresoreria amb el qual fer front a despeses extraordinàries com les que plantegem i que permetran, entre moltes altres actuacions, l’arranjament del clavegueram i la reurbanització parcial de la rambla Riera i del camí de Cal Marí.

La idea última és continuar insistint a poder tenir els millors espais públics al nostre abast. Entenem que, al cap i a la fi, els nostres equipaments, els nostres carrers o els parcs i les zones verdes són una extensió de les llars de tots els climentons i les climentones: ens hi trobem, hi convivim i hi compartim inquietuds, neguits i alegries.

Si sumem a aquests treballs que us anunciem d’altres com la inauguració del parc metropolità dels jardins de la Font del Rector i de la Biblioteca Ca l’Altisent, no tinc cap dubte que podrem afirmar que en aquesta legislatura hem portat els espais públics més enllà.